Rrokum HD

UE zbulon vizionin për t’ardhmen monetare t’Unionit

26 Qershor 2012 - 19:24
UE zbulon vizionin për t’ardhmen monetare t’UnionitAutoritetet europiane kanë zbulue vizionin e tyne për t’ardhmen monetare t’Unionit.

Kjo e ardhme parasheh krijimin e nji Thesari Europian, që ka me pasë fuqi e pushtet mbi buxhetet nacionale.

Dokumenti që u qarkullue para samitit të UE t’Mërkurën, thotë se unioni i tillë fiskal çon drejt borxhit të përbashkët të vendeve të eurozonës.

Poashtu parashihet unioni bankar me nji regullator të vetëm europian bankar dhe nji skemë e unifikueme e depozitave.

Ky dokument asht lshue në qarkullim nga presidenti i Unionit Europian, zoti Herman Van Rompuy dhe asht përpilue nga presidentat e Komisionit Europian, Eurogrupi, dhe Banka Qëndrore Europiane.

 

Në Rrokum TV
KRITERET E BE’s TË RANDA PËR QEVERINË