Rrokum HD

Hoxhaj: Integrimi i veriut permes dialogut me qytetaret

27 Qershor 2012 - 19:48
Hoxhaj: Integrimi i veriut permes dialogut me qytetaret

 

Ministri i Punëve të Jashtme, Enver Hoxhaj, tha se institucionet e Kosovës janë të gatshme me i integrue serbët përmes nji dialogu të mbrendshëm mes Qeverisë së Kosovës dhe qytetarëve të saj në komunat veriore.

Enver Hoxhaj n'intervistë për agjencinë kombëtare të lajmeve të Bullgarisë, BTA, ka deklarue se Republika e Kosovës kurrë nuk  ka me ba kompromise sa i përket pamvarësisë, sovranitetit dhe funksionalitetit të shtetit të saj.


Lidhun me zhvillimet në veri, Hoxhaj tha se prej vitit 1999, Serbia ka ushtrue kontroll n'ate pjesë të Kosovës përmes strukturave ilegale policore, njisive të sigurimit, grupeve paramilitare, që paraqet shembullin e vetëm n'Europë sot ku nji shtet fqi përpiqet me kontrollue pjesë të territorit të nji shteti tjetër të pamvarun.

Në Rrokum TV
LAJMET QENDRORE (19. 12. 2014)