Rrokum HD

Berisha: Rishikimi i kufijve të Kosovës hap zinxhir tensionesh

17 Korrik 2012 - 20:46
Berisha: Rishikimi i kufijve të Kosovës hap zinxhir tensionesh 

Kryeministri i Shqipnisë Sali Berisha vlerëson se cdo përpjekje për me i rishikue kufijtë e Kosovës hap zinxhir tensionesh dhe madje konfliktesh, për të cilat  kishin me u deshtë shumë vjet për me dalë prej tyne. Këtë mendim  kryeministri shqiptar e bani n’Romë, gjatë fjalës së mbajtun në takimin me temë “Sfidat kryesore për paqen dhe sigurinë sot”.

“Shteti ligjor atje asht forcue dhe vendi po bahet gjithnji e ma shumë i njoftun në forumet ndërkombëtare. Brukseli negocioi nji marrëveshje shumë të mirë midis Kosovës e Serbisë, e cila i hap dyert bashkëpunimit intensiv rajonal. Une besoj se pranimi i kufijve egzistues asht kruciale për paqen dhe stabilitetin e rajonit tonë. Çdo përpjekje për me i rishikue kufijtë hap nji zinxhir tensionesh dhe madje konfliktesh…”, tha Berisha.

 

Në Rrokum TV
Rrokum Stage - Erzen Shkololli, drejtor i Galerise se Arteve te Kosoves