Rrokum HD

Georgievski në gjyq. Akuzohet se ka dashtë me nda Maqedoninë

21 Korrik 2012 - 19:15
Georgievski në gjyq. Akuzohet se ka dashtë me nda Maqedoninë

 

Ish-kryeministri dhe lideri aktual i VMRO, Ljupco Georgievski, qitet në gjyq sepse ka pasë plane me e nda Maqedoninë.

Todor Petrov, kryetari i lëvizjes ultranacionaliste maqedonase, Kongresi Botnor Maqedonas (KBM), ka dorëzue kallëzimin penal kundër Georgievskit për planet e tij me nda Maqedoninë dhe mes Bullgarisë dhe Shqipnisë.

Petrov ka thanë se Georgievski ka krye vepër penale për rrezikimin e tanësisë territoriale të Maqedonisë, raporton INA.

“Georgievski pranoi vetë se në vitin 2001 si kryeministër i Maqedonisë kishte ndërmarrë veprime për ndamjen dhe copëtimin e territorit të Maqedonisë dhe bashkëngjitjen e nji pjese me Shqipninë”, ka theksue Petrov.

Ku i referohej librit të fundit me memoare të Georgievskit, ku ai zbulonte se ka folë konkretisht me ish kryeministrin e vramë serb, Zoran Djindjit, për ndamjen e Maqedonisë dhe të Kosovës.
Shih ma shume per librin me memoare te Georgievskit ne lajmin e Rrokum:

http://www.rrokum.tv/settadmin/index.php?page=1,3,4190&app=cms&tbl=article&src=section&srckey=3

 

Në Rrokum TV
KRYENEÇËSIA E LISTËS SERBE, DAMTON SHTETIN