Rrokum HD

INA: Rexhep Zllatku, Mustafa Spahiu dhe Hisen Shaqiri, në mesin e 11 emnave të shpijunave të Maqedonisë

31 Korrik 2012 - 21:36
INA: Rexhep Zllatku, Mustafa Spahiu dhe Hisen Shaqiri, në mesin e 11 emnave të shpijunave të Maqedonisë

 
Komisioni për Lustrimin në Maqedoni deri t’Premten në faqen zyrtare ka me i publikue emnat e 11 ish-bashkëpunëtorëve të shërbimeve sekrete të ish Jugosllavisë.

Simbas Komisionit për hapjen e dosjeve, pos emnave kanë me u publikue edhe materialet dëshmuese që disponon komisioni mbi involvimin e këtyne personave publik si ish-shpijunave të shërbimeve të kalueme sekrete, kryesisht ish-UDB jugosllave.

Ligji i ri mundëson shpalljen publike të të gjithë bashkëpunëtorëve të shërbimeve të kalueme sekrete. Si mëson agjencia e lajmeve INA, në listën e 11 personave të shpallun si shpijuna janë edhe tri personalitete publike shqiptare.

Mirepo, portali “MKD” nuk e ka prite diten e Premte. Ky portal publikon emnat dhe ata jane:  Kiro Jancev, Milenko Gaber, Branko Temov, Stojan Caminski, Kire Dojcinovski, Rexhep Zllatku, Mustafa Spahiu, Hisen Shaqiri, Mihail Andreev dhe Djordji Prculovski.


 

Në Rrokum TV
Rrokum Stage - Erzen Shkololli, drejtor i Galerise se Arteve te Kosoves