Rrokum HD

"EULEX" bahet - “EULEX KOSOVA”

02 Gusht 2012 - 07:05

 

“EULEX Kosova” ka me qenë emni i ri i misionit t’Unionit Europian për sundimin e ligjit ne Kosovë.

Në letren e cila do t’i dërgohet baroneshes Catherine Ashton, që e ka sigurue “Top-Channel”, presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga kërkon zgjatjen e mandatit të prokurorëve, gjyqtarëve dhe policëve ndërkombëtarë deri me 15 Qershor 2014.

Bazë ligjore e funksionimit të tyne ka me qenë Kushtetuta e Kosovës dhe Pakoja e Ahtisaarit. Kushtetuta ka me shërbye për emnimin e gjyqtarëve dhe prokurorëve ndërkombëtarë.

Gjyqtarët dhe prokurorët e EULEX’it s’kanë me u lejue ma me i përdorë ligjet e ish-Jugoslavisë, si kanë ba deri sot. Edhe pse përmendet nji datë e përfundimit të misionit, asht lanë e hapun mundësia që mvarësisht nga situata në Kosovë mandati i EULEX KOSOVA me u vazhdue. 

Në Rrokum TV
*SHPEJTE E MIRE* - MAKARONA (FARFALLE) ME BROKOLLI