Rrokum HD

Beogradi i thote JO marrëveshjes me Prishtinen

08 Prill 2013 - 14:42
Beogradi i thote JO marrëveshjes me Prishtinen

Qeveria e Serbisë ka vendose mos me nënshkrue marrëveshjen për normalizimin e marrëdhanjeve me Kosovën.


Çashtje e kontestueshme për Beogradin ka mbete autoriteti që kishte me pase asociacioni i komunave të banueme me shumicë serbe në veri të Kosovës. Beogradi kërkon që ky asociacion me pase fuqi egzekutive, në fushën e policisë, drejtësisë dhe planifikimit hapësinor.


Edhe pse i thane JO marreveshjes me Prishtinen, Beogradi fton per vazhdim te menjihershem te dialogut.


“Dome me gjete zgjidhjen e problemit sa ma parë që asht e mundun, sepse nuk kemi kohë për taktizime. Datën kane me na dhane n'Qershor ose n'Shtator, por [ajo që dihet asht se] kane me na dhane”, citojne Vucic'in mediat n'Beograd .
 

Në Rrokum TV
DIPLOMACIA NË UDHËKRYQ