Rrokum HD

Dy lugë vaj ullini në ditë e largon rrezikun nga smundjet e zemrës

17 Qershor 2012 - 15:02
Dy lugë vaj ullini në ditë e largon rrezikun nga smundjet e zemrës

Moti asht ditë se vaji ullinit i ban mirë zemrës. Sot shkencëtarët e kanë vërtetue saktësisht – si i bajka mirë zemrës! Simbas rezultateve të hulumtimeve që i kanë krye, shkencëtarët thonë se dy lugë vaj ullini në ditë i përgjysmon rreziqet me vdekë prej pikës n’zemër. Këto konstatime dalin nga eksperimentet e kryeme me 41,000 të rritun për 20 vjet rresht n'Spanje.

Hulumtimi u botue në “American Journal of Clinical Nutrition” dhe vërteton se vaji i ullinit nuk ndihmon në smundjet e kancerit, por përgjysmon rreziqet nga smundjet në zemër.

 

Në Rrokum TV
*FORT* - RAGMI MUSTAFA: QEVERIA E RE DUHET ME PASE ZYRE PER KOSOVEN LINDORE