Rrokum HD

“Polypill” hapi që ju mbron nga pika n’zemër dhe pika n’tru

19 Korrik 2012 - 09:22
“Polypill” hapi që ju mbron nga pika n’zemër dhe pika n’truHapi që asht nji kombinim i statinit dhe elementeve që luftojnë tensionin e naltë ka me i pshtue me mija pacienta nga pika n’zemër dhe nga pika n’tru, thonë shkencëtarët.

Nji studim që u krye n’Britani me 84 persona mbi 50 vjeç, u botue në revistën “PLoS One”, ku publikohet nji hap i cili e lufton tensionin e naltë dhe holesterolin e keq.

“The British Heart Foundation” fton për vazhdimin e studimeve me këtë hap dhe thotë se hapi nuk guxon me ju krijue bindjen se nuk duhet me vazhdue ma me jetue shnetshëm.

Hulumtimi që u krye me këta pacienta vërteton se po u muer ky hap çdo ditë për tre muej, ai redukton tensionin e naltë të gjakut për 12% dhe holesterolin e keq (LDL) by 39%.

Dr David Wald, tha se efektet e këtij hapi janë të hatashëm. Nëse mbas moshës 50 vjeçe njerëzit e marrin këtë hap çdo ditë, 28% kanë me pshtue prej pikës n’zemër dhe pikës n’tru.

 

Në Rrokum TV
LAJMET QENDRORE (22. 12. 2014)