Biznismenët kosovarë në Gjermani, Bursa për 100 vajza

Kjo nuk sht hera e parë që bashkatdhetarët tanë mbështesin vajzat e shkëlqyeshme në studime, gjest ky që u përshendet edhe nga Ministri i Arsimit, Arsim Bajrami.

Bajrami shtoi se investimi në studentë don me thanë zhvillm i nji lidershipi të aftë në bartjen e barrës së shtendërtimit e zhvillimit ekonomik dhe të ardhmes së vendit.

Ndërsa Kryetari i Unionit të Bizneseve Shqiptare në Gjermani, Nazmi Viqa, sqaroi arsyen se pse janë zgjedhë vetëm vajzat në programin e shpërndamjes së bursave.

Viqa shtoi se shkollimi në kualtitete të nalta i studentëve në Gjermani e Europë dhe gjendja e pakënaqshme e arsminit në Kosovë ka ba bashkëatdhetarët me marrë këtë iniciativë, me i mbështet vajzat në studime.

Përfitues të bursave janë edhe studentet që vijnë nga Lugina e Presheves dhe Maqedonia.

Kjo asht hera e dytë që Unioni i bizniseve Shqiptare në Gjermani dhe Oda ekonomike Kosovare Gjermane mbështet vajzat studente me bursa në programet e studimeve Bahcelor.