Foto: Ky asht fshati ma i pasun në planet, qe ku ndodhet!

Fshati Huaxi ndodhet në provincën Jiangsu të Kinës Lindore dhe njihet si ma i pasuni në botë.

Në këtë fshat secili prej banorëve ka nji pasuni prej të paktën 100 mijë eurosh dhe çdo familje jeton në nji villë.

Nji fshat me arsim e kujdes shendetësor falas dhe që ka aeroplanë dhe planifikon me ble edhe anije.

Ai asht themelue në vitin 1961.

Mrekullia ekonomike e Huaxisë asht nji ndërthurje e punës me modelin ekonomik të tregut të lirë.

I njohur si nji pararendës i reformës dhe i hapjes në Kinë, Wu Renbao nuk ndoqi nji qasje të ngurtë e dogmatike ndaj zhvillimit të ekonomisë kolektive, por u nis nga kushtet konkrete të fshatit të tij.

Në vitin 1998 Huaxi u ba e para komunë e regjistrueme në bursë.

Ajo asht tash nji grup më 57 kompani dhe që ka lidhje me 15 institucione kerkimore dhe universitete.

 

2-fshati

 

3-fshati

 

4-fshati

 

5-fshati

 

6-fshati

 

7-fshati

 

CHINA-HUAXI VILLAGE

 

9-fshati

 

10-fshati

 

The replica statue of liberty and view of the village. Huaxi Village is known as the "No.1 village under the sky" and is apparently China's richest village. Huaxi, Jiangsu Province, China.

 

12-fshati

Shperndaje në: