Njihuni me 17 vendet me sistemin bankar ma të fortë në botë (foto)

Që nga kriza financiare, sektori bankar global ka qenë i detyruem me ulë ekspozimin e tij ndaj rrezikut, tue aplikue sistem kreditimi ma konservativ dhe tue marrë ma pak rrezik.

Nga nji vështrim në vende të botës me bankat ma të sigurta, bazue në Anketën e Forumit Ekonomik Botnor, të zhvilluem kohët e fundit, evidentohen 17 shtete me sistemin bankar ma të fortë.

1 – Finlandë

2 – Kanada

3 – Zelandë e Re

4 – Australi

5 – Chile

6 – Singapor

7 – Hong Kong

8 – Norvegji

9 – Luksemburg

10 – Izrael

11 – Guatemala

12 – Republika Çeke

13 – Zvicër

14 – Panama

15 – Sllovaki

16 – Taivan

17 – Maltë