Arsyeja pse femnat tradhtojnë ka me ju lanë pa fjalë

Femnat janë të prime gjenetikisht me tradhtue, si “plan rezervë” nëse lidhja e tyne dështon.

Deklarata vjen nga Dr. David Buss nga Universiteti i Texasit. Shkencëtarët në këtë universitet thojnë se, ato sfidojnë thanien se njerëzit evulojnë me pasë lidhje monogame.

Kërkimi i ekipit u mbështet në “hipotezën e ndrrimit të partnerëve”, që thotë se njerëzit i testojnë lidhjet e tyne dhe kërkojnë për lidhje ma të mira e afatgjata.

“Me u nda me nji partner dhe të lidhesh me nji tjetër, mundet me qenë ndoshta mënyra ma e zakonshme dhe primare e strategjisë së “çiftëzimit” te njerëzit”,- thotë eksperti Buss.

Simbas tij, tradhtitë shërbejnë si nji mënyrë për me pasë nji plan “B”, tue mbajtë rezervë nji partner, si nji garanci për të ardhmen.