Doni me dijte sa gjatë keni me jetue, kqyreni numrin e kambës tuej!

Nji studim i pazakontë i nji grupi te shkencëtarëve suedezë, thotë se numri i kambeve, mundet me kallxue se sa gjatë keni me jetue.

Hulumtimi që ka fillue në vitin 1987 ka analizue 800 njerëz.

Studimi i ri asht përsërit vitin e kaluem, ku morën pjesë disa mija burra e gra.

Shkencëtarët suedezë thonë se numri i kambes lidhet me jetëgjatësinë, por se jeta mundet me u shtue nëse ushqeheni shëndetshëm dhe ushtroni rregullisht.

Simbas tyne, raporti i numrit të kambes dhe jetëgjatësisë asht si ma poshtë.

Te femnat:
Numër 35: 64-69 vjet
Numër 36: 70-76 vjet
Numër 37: 77-82 vjet
Numër 38: 78-84 vjet
Numër 39: 73-75 vjet
Numër 40: 70-72 vjet
Numër 41: 67-70 vjet
Numër 42: 66-69 vjet

Te meshkujt:

Numër 41: 73-77 vjet
Numër 42: 75-82 vjet
Numër 43: 74-79 vjet
Numër 44: 67-72 vjet
Numër 45: 66-69 vjet

Shperndaje në: