E pranon edhe fizikanti i shquem se jashtëtokësorët ekzistojnë!

setphenhawking

Njerëzit janë të ndamë në dy grupe sa i përket besimit në ekzistencën e jashtëtokësorëve.

Megjithatë, edhe disa që besojnë se jashtëtokësorët ekzistojnë, si puna e fizikanit të shquem, Stephen Hawking, mendojnë që realizimi i kontaktit me ta nuk do të ndodhë shpejt.

Këto pretendime Hawking i ka ba në nji takim me miliarderin rus, Yuri Milner dhe shefit egzekutiv të ‘Facebook’-ut Mark Zuckerberg, ku edhe asht prezentu misioni më ambicioz për kerkimin e jetës jashtëtokësore.

Projekti në fjalë do të kushtojë mbi 100 milionë dollarë, para këto që do të shpenzohen kryesisht në teknologjinë e sofistikueme të nano-anijeve kozmike, që do të dergohen në galaksi të ndryshme në përpjekje të gjetjes së provave për ekzistencën e jashtëtokësorëve.