Foto: Çka janë ‘tendat e dashnisë’, keni me u befasue ku ndodhen!

tenda

Krejt prindërit që kanë dërgue femijët e tyne në universitet e dinë se si janë momentet e ditës së parë.

Por teksa në Kinë ka nis viti i ri shkollor, universitetet presin jo vetëm studentët, por edhe prindërit e tyne.

Universitetet nisin me ngre tenda për të mirëprit prindërit gjatë natës kur ata të lanë fëmijët e tyne.

Shkollat e nalta po debatojnë nëse kjo praktikë damton aftësinë e të rijve për me qenë të pamvarurn.

Teksa në SHBA njihen ‘velcro parents’, prindërit që e kanë të vështirë të ndahen nga fëmijët e tyrne, në Kinë situata asht ekstreme.

Kjo për shkak se atje prindërit kanë vetëm nga nji fëmi dhe ky asht nji moment i veçantë.

Këto çadra të ngrituna nga universitetet kanë nis të njihen me emnin “tendat e dashnisë”.

 

tendat

 

Students take an examination on an open-air playground at a high school in Yichuan

 

6-tenda

 

 

4-tenda

 

3-tenda

 

2-tendaa

 

1-tendaaa

Shperndaje në: