Fotografia amatore në komunizëm: Grueja ishte e zhveshun!

Komunizmi erdhi në forma të ndryshme në shtete të ndryshme.

Teksa në Shqipni vinte në formën e tij ma brutale dhe ma të ashpër, si u kemi tregue në koleksionet e maparshme, në Gjermaninë Lindore ishte ndryshe.

Njerëzit bënin plazh cullak, ekzistonte fotografia erotike, madje lejoheshin edhe fotot amatore.

Fotografët amatorë kishin krijue nji klub.

Megjithatë edhe ata përndiqeshin nga partia e shtetit.

Ma poshtë nji koleksion me fotot e tyne.

 

fotocullak

 

Akt Rckenlage 1985

 

Rostock Nšrdliche Altstadt 1985

 

4-komunizem