Harrone Leon, Ennio Morricone ma n’fund merr Oscar mbas 500 filmave

Ma shume se 500 filma e kane pase emnin e Ennio Morricones si autor te muzikes, dhe ma n’fund, ai e perjetoi sivjet me gezue Çmimin Oscar per muzike.

Morricone fitoi Oscar per muziken ne filmin e Quentin Tarantino’s, The Hateful Eight.

Morricone ka qene i nominuem pese here per kete çmim, por asht hera e pare qe e fiton per muzike. Ndersa, per kontributin e tij jetesor, 87 vjeçari Morricone u pat nderue nga Akademia e Filmit me Oscar, ne vitin 2007.