Këto janë gjanat që s’guxojnë me i ba turistat n’Angli

britaniii

Anglia asht nji vend shumë i bukur për me vizitu dhe ka shumë gjana që e veçojnë ate. Mirëpo, vizitorët e saj duhet me qene te kujdesshem se qysh po sillen atje.

Në Angli ka disa rregulla që nëse ju i bani të kundërtat, keni me u doke qesharak në sytë e të tjerëve dhe i turpnuem.

Këto janë ato gjana :

Nuk duhet me fole me theks anglez.

Nuk duhet me i puthe si shej përshëndetje.

Nuk duhet me fole me buzen n’gaz.

Nuk duhet me thane ate që e mendoni, domethane me qene i sinqert.

Nuk duhet me pyet a e njeh Mbretneshën.

Nuk duhet me vizitue vetëm Londrën, por edhe qytetet tjera.

Nuk duhet me anashkalue shopping’un.

Nuk duhet me i injorue sistemet atje, duhet me i respektue ato.