Këto janë vendet ma të lumtuna dhe ma pak të lumtuna në botë. Befasi!

‘Happy Planet Index’ ka publikue 140 vendet e lumtuna ne baze te asaj se cka asht me randesi qe me pas mireqenie te qendrueshme te gjithe. GDP asht lane mbrapa ne kete hulumtim dhe ne vend te saj asht marre per baze se çka bajne keto vende qe me qene te lumtun dhe me arrite nji jete te qendrueshme, transmeton Rrokum.TV.

20 vendet e “lumtuna”:

Costa Rica
Mexico
Colombia
Vanuatu
Vietnam
Panama
Nicaragua
Bangladesh
Thailand
Ecuador
Jamaica
Norway
Albania
Uruguay
Spain
Indonesia
El Salvador
The Netherlands
Argentina
The Philippines

copenhagen-skyline-large

20 vendet ma pak të lumtuna

Chad
Luxembourg
Togo
Benin
Mongolia
Cote d’Ivoire
Turkmenistan
Sierra Leone
Swaziland
Burundi
Trinidad and Tobago
Guinea
South Africa
Djibouti
Botswana
Lesotho
Cameroon
Hong Kong
Niger
Latvia

lux_luxem_city-large

Top 20 alternative (Raporti Botnor i vendeve te lumtuna)

Denmark
Switzerland
Iceland
Norway
Finland
Canada
The Netherlands
New Zealand
Australia
Sweden
Israel
Austria
United States
Costa Rica
Puerto Rico
Germany
Brazil
Belgium
Ireland
Luxembourg

Tortuguero National Park-large

Top 20 te fundit:

Burundi
Syria
Togo
Afghanistan
Benin
Rwanda
Guinea
Liberia
Tanzania
Madagascar
Yemen
Uganda
Burkina Faso
Chad
South Sudan
Niger
Angola
Cambodia
Cote d’Ivoire
Comoros