Kqyreni festen japoneze kushtue – penisit!

Festivali qe celebron PENISIN u mbajt me qinda te tubuem, per me ndjek paraden e fallusit neper rruge.

Shinto Kanamara Matsuri, aka Festivali i Fallusit te Çelikte, parakaloi neper rruget e qytetit Kawasaki ne Japan.

Ky festival mbahet çdo vit dhe ka nis ne vitin 1977 ne Kanayama Shrine, per me celebrue fertilitetin dhe fuqine e mashkullit.

Sot, ky festival perdoret per me e rrite vetedijen per seks te sigurt dhe per prevencion te SIDA’s.

Festivali ka edhe perkrahjen e komunitetit LGBT.