Kulla e Eiffel, qe sa vjet i bani

1-kulla

Ishte 31 Marsi i vitit 1889 kur Parisi inauguroi ndërtimin e Kullës së Eiffel.

E quejtun edhe si “kulla 300 metra”, ajo ishte ndërtu nga Gustave Eiffel dhe ekipi i tij, me qellim të Ekspozitës Universale që u festu atë vit në qytetin e Parisit.

Simboli francez, ikonë e gjeneratave, deshmitare e historisë europiane, e punueme nga hekuri dhe e kritikueme në atë kohë asht konvertu në monumentin ma të vizituem në botë.

 

Shperndaje në: