Qysh me diktue njeriun që rren?

Nji njeri mundet me i thane disa rrena gjate dites, por jo gjithmone me qellim te keq. E tana kjo ndodhe, simbas studiuesve, sepse perpiqemi me u ba ata qe andrrojme.

Por, qysh me diktue dikend qe rren? Jane 4 menyra per me diktue nji rrenc.

Veta e tretë

Dikush qe rren shpesh, ka tendencen me fole ne veten e trete. Kjo mundet me qene nji menyre me u distancue nga rrena qe po kallxon.

Gjuha negative

Nese ai qe po fole, perdor nji gjuhe me fjale negative, kjo asht nji sheje se ai po rren.

Histori të thjeshta

Kush nuk kallxon te verteten, ka tendence me thjeshtesue tregimin, per mos me ba gabime ne detajet e tregimit.

Fraza të shkurta e të artikulueme

Historive te shpejta ju pershtatet gjithnji nji gjuhe e thjeshte. Frazat jane te shkurta dhe pa shume zbukurime.

Shperndaje në: