Shqiptarët në Serbi më 1912: vrasësit i shkojnë në varrim viktimës

Koleksioni fotografik i Otto von Gerstner

Oficeri austro-hungarez Otto von Gerstner lindi në Vienna në vitin 1839 dhe hyni në shërbim të ushtrisë perandorake. Në vitin 1883 ishte nënkolonel dhe në vitin 1889 u ba aristokrat (prandaj mbiemni von Gerstner).

Në foto spikat prania e plisave të bardhë shqiptarë me kuaj edhe në Sanxhak e Novi Pazar, që sot janë pjesë e Serbisë.

Ndërkohë, bajnë shumë përshtypje dy foto. Te njana doket varrimi i nji burri. Nji foto përpara saj janë vrasësit e tij me armë, që i kanë shkue dhe në varrim.

alb2-11 alb3-11 alb12-8 alb14-8 alb15-8

 

Shperndaje në: