Studimi: Kjo asht gjuha ma romantike në botë

Simbas nji studimi të ri, italishtja asht votue si gjuha me theksin ma tërheqës n’Europë.

Në pyetësorin në të cilin morën pjesë 1000 persona, pyetej kush ishte gjuha me theksin ma romantik.

Ndërkohë që, gjuha italiane kryesoi me 25% të votave, frangjishtja ishte me 2% ma pak, qëndron në vendin e dytë.

Irlandishtja, spanjollishtja dhe suedishtja banin pjesë në 5’shen ma romantike.

Shperndaje në: