Suedia asht zyrtarisht vendi ma i lumtun në botë

Suedia ka dalë e para në nji anketë si vendi ma i mirë në botë kur asht fjala për kushtet që ua ofron banorëve, tue evitue kështu, damet ndaj vendeve të tjera dhe mjedisit.

Vendi ka kalue 162 vendet e tjera, tue marrë kështu pozitën e parë në ‘Indeksin e Vendit të Mirë’.

Suedia kallxoi rezultatet më të nalta për kontributin e jetesës pozitive tue përfshi prosperitet, barazi, shnetë dhe mirëqenie, tue performue siç asht ma së miri edhe kulturalisht.