Veprimi i rrezikshëm i mashkujve gjatë raportit seksual

Kondomi asht i vetmi kontraceptiv që mbron jo vetëm nga shtatzanitë e padëshirueme, por edhe nga smundjet seksualisht të transmetueshme.

Egzistojnë lloje të ndryshme, në mënyrë që seksi të përjetohet lirisht, njilloj si të mos ishte, por pamvarësisht kësaj, janë të shumtë ata që refuzojnë ta përdorin.

Simbas të dhanave të shitjes nga kompania “Durex” në Itali, vetëm nji person në pesë e përdor.

Praktikisht 45% e mashkujve në Itali, bajnë seks pa mbrojtje dhe kjo përqindje vjen në rritje nga viti në vit.

Ajo që shtyn mashkujt të mos përdorin kondom asht tuta se mundet me limitue kënaqësinë dhe zbehë ndjeshmëninë.

Por, nji veprim i tillë asht shumë i pakujdesshëm, mbasi rrezikon shumë, ndaj apelohet që të përdoren sa ma shumë dhe të përdoren sa ma shumë spote sensibilizuese./noa.al/