10 vendet e botës ma të sigurta për me jetue. Ku asht Kosova! (video)

Indeks Global i Paqes e ka publikue listën me 10 vendet ma të sigurta në botë për me jetue.
Në edicionin e 10-vjetorit, ky raport radhiti 163 vendet ma të sigurta për me jetue, bazue në nivelin e paqes që kanë..

Raporti asht ba publik në muejin Qershor, dhe Kosova në të cilësohet si vend mesatarisht i sigurt për me jetue.

Islanda asht rendit si vendi ma i sigurt në botë për me jetue, i pasuem nga Danimarka, Austria dhe Zelanda e Re.

 

Qe lista me dhetë të parat:

1.      Islanda

2.      Danimarka

3.      Austria

4.      Zelanda e Re

5.      Portugalia

6.      Republika Çeke

7.      Zvicra

8.      Kanadaja

9.      Japonia

10.  Sllovenia

……………………

77. Kosova

 

2-kosovaaa