17 vjet prej dites se sodit, ne Ballkan ndodhi diçka e papame!

17 vjet prej dites se sodit, ne Ballkan ndodhi diçka e papame deri atehere: Aleanca ma e madhe ushtarake ne bote, NATO, mori vendim me i dhane fund atrociteve dhe pastrimit etnik qe po e zhvillonte ne Kosove ushtria e Serbise ndaj popullit shqiptar, dhe filloi bombardimet dhe fushaten ajrore ndaj kesaj ushtrie.

Bombardimet nisen me 24 Mars 1999 dhe zgjaten 78 ditë.

Bombardimet përfunduen me miratimin rezolutës 1244 të Keshillit te sigurimit. Si rezultat, ushtria serbe u detyrue me u largue prej Kosove dhe me hy forcat e bashkesise nderkombetare.

Në kuadër të forces nderkombetare KFOR në Kosovë në vitin 1999 kane hy 37 mijë e 200 ushtarë nga 37 vende.

Kosova u çlirue!

Clinton's

Shperndaje në: