18 vjet nga Masakra e Likoshanit dhe Qirezit

Me 28 Fror 1998, u zhvillue beteja mes UÇK’s dhe forcave serbe.
Të vramë mbetën disa police serbë, e si pasojë e kësaj, forcat sere rrethuen 2 fshatnat ku i egzekutuen 24 civilë.
Masakra në Likoshan e Qirez të Drenicës, njihet si e para ndaj civilëve shqiptarë nga forcat serbe në luftën e fundit në Kosovë.
Ajo çka ndodhi në këtë masakër ndryshoi mendjet e shqiptarëve për situatën e pashpresë, e shtoi përpjekjet e ndërkombëtarëve për me gjetë nji zgjidhje për problemin e Kosovës.

Shperndaje në: