AP: Clinton siguron kandidaturën prej demokratëve

Associated Press: Hillary Clinton mbërrin numrin e delegatëve

 

Simbas Associated Press, Hillary Clinton fikson nominimin demoraktik per presidente te SHBA’ve mbasi ka mberri numrin e kerkuem te delegateve prej 2 383 vetash.

 

Keshtu qe, ajo bahet kandidatja e pare femen per partine ma te madhe politike n’Amerike.

Clinton arriti pragun me fitoren e madhe ne Puerto Rico dhe rritje te shpejte ne moment te fundit nga superdelegatet.

Superdelegatet jane anetare te partise qe bajne fushate per perkrahje te kandidateve te tyne para konventes, por nuk munden zyrtarisht me votue per ta derisa te mbahet konventa.

 

https://www.youtube.com/watch?v=K-JwaTrtjRM