40 KËLYSHË TIGRA GJENDEN T’VDEKUN NË TEMPULLIN BUDIST TË TAJLANDËS

 Murgjit akuzohen për abuzim dhe trafikim të kafshëve t’egra

 

Policia dhe aktiviste per te drejtat e kafsheve kane nis qysh te Hanen akcionin per largimin e tigrave te gjalle ne Tempullin Tiger. Zyrtare te policise thone per agjencine e lajmeve AFP qe aktivistet kane me apliku per akuza te reja kriminale mbas zbulimit te 40 kelyshave tigra te vdekun. Ata kishin jetue vetem kah dy dite.

 

Kelyshat e vdekun konsiderohen te vlefshem per tempullin, thone zyrtare te Departamentit te Parqeve Nacionale te Tajlandes.

Eshtnat dhe pjeset tjera te trupit te tigrave perdoren per mjekesine tradicionale kineze.

Murgjit e tempullit nuk dhane asnji koment, mirepo ata edhe ma heret jane akuzue per lidhje me trafikim te tigrave.

Shperndaje në: