50 vendet ma të lira për me jetue. Në këtë vend asht Kosova

kosovaa

GoBankingRates bani nji studim ku tregon se cili nga shtetet asht ma i liri për me jetue.

Në studim, rradhitja u ba tue marrë në konsideratë katër tregues të përballueshmënisë: fuqia blerëse, indeksi i qirasë, indeksi i çmimit të ushqimeve dhe i shërbimeve të mirave, krahasue me standardin e NewYork.

Kosova u rendit e treta, tue e parapri Afrikën Jugore dhe Indine, ndërsa Shqipnia asht e 27’a.
Në Kosovë, fuqia blerëse asht 33.8% mae ulët, qiraja asht 91.5% ma e ulët, Gjanat ushqimore janë 75.8% ma të lira, mallnat dhe shërbimet vendore janë 72.6% ma të lira.

Qe vendet ma të lira për me jetue:

 

kosova kosova1

Shperndaje në: