Amerika pro qasjes së studentave transgjinorë në banjot publike

 

Administrata e Obama’s thotë se ndërpren ndihmat federale për shkollat që nuk zbatojnë kërkesën

Administrata e Obama’s kerkon nga cdo shkolle publike n’Amerike me i lejue studentet transgjinore me i perdore banjot publike qe iu perkasin identitetit gjinor te tyne.

 

Kjo leter e neneshkrueme nga zyrtare nga departamentet e Edukimit dhe Drejtesise, nuk ka fuqine ligjore, mirepo permban verejtje ndeshkuese per shkollat qe nuk aplikojne kete kerkese te administrates me humbje te ndihmes federale.

Ky hap vjen mbas luftes gjyqesore midis administrates  se Obama’s dhe Karolines Veriore  per kalimin e ligjit shtetnor ne Mars qe kufizon aksesin ne banjot publike per njerezit transgjinore.

Ne kete menyre, Karolina e Veriut bahet shteti i mare amerikan qe ndalon njerezit nga perdorimi i toaleteve ose dhomave te zhveshjes ne ndertesat publike dhe shkolla qe nuk iu takojne gjinise ne certifikaten e lindjes.

https://www.youtube.com/watch?v=0ydu5yK3Kfo

 

Shperndaje në: