Bajrami: Janë përmirësue kushtet për me ba biznis

Ministrja e Tregtise dhe Industrise Hykmete Bajrami ka ba me dije se te gjitha statistikat dhe institucionet e kane konfirmue qe gjate ketij mandati ka pase permiresime te te bamit biznis.

“Jane formue kater grupe punuese dhe kane punue intensivisht per te bamit biznis. Gjate kesaj periudhe kemi punue per disa ndryshime, si uljen e taksave dhe i kemi raportue te banka botnore per kete”, ka thane Bajrami.

Ne te gjithe reformen per ekonomi, na jemi bazue ne tri dokumente, si Strategjia kombetare per zhvillim ekononik, programi i reformave ekonomike, dhe marreveshja per stabilizim asocim”, tha ajo tue shtue se me Ministrine e Financave po punojne edhe ne dy udhezime, raporton Rrokum.TV
“Ne kuader te MTI kemi punue shume ne numrin unifikimit te biznisit. Po ashtu, kemi me dale me plasimin e formes per regjistrim online te biznisit”, tha ajo.

E pyetun per deshtimin e projekligjit per investime strategjike se a i kane numrat, ajo tha se “edhe heren e kalume kemi llogarite, por s’kemi pase kuorum, kurse kesaj here s’po flasim, le t’i mbetet kuvendit”, asht pergjigje Bajrami.
Ne pergjesi, kushtet per biznise te hueja jane rrite per 36%, ka sqarue ajo. /Rrokum.TV