Burg të përjetshëm për ‘Pinochet e Afrikës’

 

Hissenne Habre, ish-presidenti i Chad dënohet për krime kundër njerëzimit

Gjyqi po ashtu e denon per dhumin, skllavni seksuale dhe urdhnim vrasjesh.

Kjo asht hera e pare qe Unioni Afrikan ka gjykue nji ish udheheqes per abuzim me te drejtat e njeriut.

Prokurori ne gjyqin e Dakar ne Senegal ka kerkue denim te perjetshem per Habre, i cili refuzon me njofte legjitimitetin e tij.

Mirepo, ish-udheheqesi Habre mohon akuzimet se ai urdhnoi vrasjen e 40 mije njerezve gjate mandatit te tij nga viti 1982 deri ne vitin 1990.

Shperndaje në: