Cili asht incidenti që shkaktoi Serbia ndaj Kosovës në Bruksel!

Nji delegacion i Komisionit për të Drejtat e Njeriut dhe Personave me Aftësi të Kufizueme i Kuvendit të Kosovës, i kryesuem nga kryetarja e këtij komisioni deputetja Lirije Kajtazi, po qendron në Bruksel në konferencën e organizueme nga Parlamenti i Europës me temën “Konferenca për Ballkanin Perëndimor për Persona me Aftësi të Kufizueme”.

Deputetja Kajtazi prezentoi temën “Qasja e lirë e Personave me Aftësi të Kufizueme në shërbimet e transportit dhe përkushtimi i institucioneve të Republikës së Kosovës”.

Gjatë prezentimit ndodhi nji incident i shkaktuem nga delegacioni serb i cili insistonte nga organizatori që Kosova mos të jetë pjesë e kësaj konference.

Kryesuesja e Delegacionit, deputetja Lirije Kajtazi në reagimin e saj ndaj këtij incidenti u shpreh se ky asht nji mentalitet primitiv i cili fyen vlerat e BE’s. Tash Kosova Republikë asht pjesë e nji realiteti që e kanë njoft 112 vende pjesa ma e madhe e tyne me demokraci të zhvillueme.

E njohja e Kosovës nga ana e Serbisë asht për të mirën europiane të saj dhe Kosovës.

E organizatori i konferencës, delegacionit kosovar i ofroi mundësi dhe prezentim të nivelit shtetnor përkundër reagimit serb.