Çka ndodhi nji natë para sulmit në Prekaz. Rrefen njeriu qe ishte me Adem Jasharin!

Bashkëluftëtari i Adem Jasharit Shekip Fazliu, n’Emisionin “Komiteti” ka folë për se çfarë ka ndodh nji natë para sulmit në familjen Jashari.

“N’ora 3:00 e deri në mëngjes isha në roje, në mëngjes ndodhi rrethimi. Hamza, mbasi shkon në gjumë, kthehet. Ishte i shqetësuem. Tha: ‘Erdh Hysen Ngucati. U mbush prej Mitrovice krejt tanke’. Pyes: ‘Çka do të bajmë me pjesëtarët e familjes’. ‘Çka me bo’, më tha, ‘kur iu ka mbush mendja i vogël e i madh me luftu me serbët’”, thotë Fazliu, i cili flet edhe për qetësinë e Adem Jasharit, në pragë të sulmit të serbëve.

Ai po ashtu ka tregu se kush ka qenë i përfshimë në luftimet në Prekaz në ditën kritike dhe pse aty nuk kanë shkue për me ndihmue.

 

Shperndaje në: