Çka shkruen Financial Times, kur i hiqen vizat Kosoves

ft

Gazeta Financial Times shkren se Komisioni Europian pritet këtë javë me rekomandue që qytetarët e Kosovës me gëzue udhëtimin pa viza mbrenda zonës Shengen, edhe pse disa shtete anëtare të BE, përfshi Spanjën, nuk e njohin zyrtarisht shtetin ballkanik.

Kosova ka gjasa me ju bashkue Gjeorgjisë, Ukrainës dhe – ajo qe duket kontroverse – Turqisë, ne aprovimin e udhetimeve pa viza nga ana e Komisionit Europian kete jave.

Edhe pse Kosova ka nis bisedimet ne Bruksel qysh ne Kallnorin e vitit, ky vend ka mbete i vetmi vend i Ballkanit Perendimor pa statusin e levizjes pa viza ne Schengen, shkruen Financial Times.

Shperndaje në: