CRUZ E KASICH BASHKË PËR ME RRXUE TRUMP

Ted Cruz dhe John Kasich, dy rivalet e Donald Trump per kandidate presidenciale republikane thone se kane me i kooridnue strategjite kunder tij.

Por, Trump per ta thote se ata jane ‘totalisht te deshpruem’ dhe ‘matematikisht te vdekun’.

 

republikanet

Trump, i cili aktualisht i ka 845 delegate, i duhen gjithsej 1237 per me fitue ne krye te republikaneve, i cili nese nuk e mberrin numrin, vota shkon per konvencion e pakontestuem, ku nji tjeter i nominuem mundet me dale permes negociatave ndermjet figurave te partise.

Deri tash, Ted Cruz ka 559 delegate, kurse John Kasich 148.