Cuba shpall 9 ditë zie për vdekjen e Fidel Castros

Fidel Castro, komunisti revolucionar që drejtoi Cuba’n për gati gjysë shekulli, ka vdek sot në moshën 90 vjeçare.

Vllau i tij, Raul mori pushtetin si presidenti i Cuba’s menjiherë mbas tij, në vitin 2008.

Këshilli i Shtetit të Cuba’s shpalli nga sot “9 ditë zie.

Autoritetet në Cuba kanë shpallë sot 9 ditë zie për vdekjen e Castro’s.

Për 50 vjet, Castro zakonisht asht fotografue me mjekër, me nji kapelë dhe me nji puro në gojën e tij.

Ky ishte imazhi i nji politikane amerikane komunist në Cuba, shkruen Times.