David Cameron: Ramadan Mubarak për të gjithë myslimanët në botë

Kryeministri britanik fton me mendue per refugjatët që agjerojnë nëpër kampe

 

‘Asht mueji i shejt i Ramazanit, koha kur xhamite hapin dyert per te gjithe ne iftar dhe syfyr, pa dallim feje.

Agjerimi na bjen n’mend kur mendojme per ramazanin, e ma se shumti mendojme per njerezit qe jeta u asht permbys nga Assad dhe Daesh dhe familjet qe kalojne kete muej te shejt neper kampe refugjatesh, tue i vajtue te dashtunit, tue hamendesue se a kane me u kthye ndonjihere ne shtepite e tyne.

Prandaj, mendimet tone jane me ta, dhe duhet te vazhdojme me i perkrah njerezit ne Siri dhe rajon me zgjidhje afatgjate te gjendjes politike.

Keshtu qe gjate ketij mueji, le te mendojme si me i ndihmue viktimat. Le te bashkohemi te gjithe per iftare dhe ngjarje te komunitetit. Ta celebrojme demokracine krenare, multiracore dhe multifetare ne te cilen jetojme’, uron kryeministri britanik David Cameron.