Delawie dhe diplomatët tjerë përgëzojnë Veselin

Ambasadori amerikan Greg Delawie e ka përgëzue Kuvendin e Kosovës dhe kryeparlamentarin Veseli për organizimin e debatit demokratik, ndërsa mbasi ka ndëgjue ekspertët në debat, theksoi se Shtetet e Bashkueme e mbështesin punën e komisionit shtetnor, tue thanë se territori aktual që e ka Kosova asht edhe në hartën që ndodhet në flamur.

Edhe përfaqësuesi i Zyrës së Bashkimit Europian, Tomas Gnocchi përgëzoi kryeparlamentarin Veseli për mënyrën e organizimit të debatit gjithëpërfshimës, ndërsa theksoi se miratimi i  marrëveshjes për shejimin e kufinit asht nji hap i randësishëm për Kosovën në procesin e liberalizimit të vizave.

Qysh nga mbaslufta, për herë të parë gjithë spektri politik dhe ekspertë të fushave përgjegjëse kanë diskutue hapun në nji tryezë debati për çashtje me interes nacional.