Deutsche Welle, padi ndaj ministrisë turke për këtë arsye

Deutsche Welle ka depozitue padinë pranë Gjykatës Civile në Ankara për kthimin e materialit filmik të nji interviste. Ministri turk për Rininë dhe Sportet Akif Cagatay Kilic e konfiskoi regjistrimin.

Mbas regjistrimit të nji interviste televizive për emisionin “Conflict Zone” me Michel Friedmann në Ankara, 5 Shtator, ministri turk për Rininë dhe Sportet Akif Cagatay Kilic, e konfiskoi regjistrimin.

Mandej ministria turke e shkeli nji afat të vedosun nga Deutsche Welle për paraditen e nji dite ma vonë për të dorëzue regjistrimin televiziv. Po ashtu, edhe nji afat i dytë i vendosun nga avokatë të Deutsche Welles u injorue nga pala turke. Tash Deutsche Welle ka ofrue padinë te nji gjykatë në Ankara.

Intendanti i Deutsche Welle’s, Peter Limbourg e dënoi veprimin e autoriteteve turke. “Ky procedim nuk ka të bajë ma me shtet ligjor dhe demokraci. Tash na kërkojmë nga pala turke përmes rrugës ligjore dorëzimin pa vonesë të regjistrimit filmik.”

Shperndaje në: