Dita e infermierisë, kosovarët nuk janë në mbipeshë

Në kuadër të 12 Majit, Ditës së Infermerisë, reth 300 qytetarë shfrytëzuen mundësinë e matjes së tensionit të gjakut, peshës, gjatësisë, dhe indeksin e masës trupore.

Prej kësaj dite erdhi lajmi i mirë se kosovarët nuk janë në mbipeshë.

Kjo ditë u shënue edhe me aktivitete tjera, të organizueme nga Minsitria e Shëndetësisë, Oda e Infermierisë së Kosovës etj.

Çdo vit, me 12 Maj shënohet Dita Ndërkombëtare e Infermerisë, qëllimi i së cilës asht njohja e kontributit që infermierët bajnë për shoqninë.

Për herë të parë kjo ditë asht shënue në vitin 1974.

Shperndaje në: