Tërmeti në Prishtinë ishte i shkallës 5.0, kjo ishte epiqendra e tij!

Simbas dy referencave në web faqe të cilat përcjellin pa ndërpre aktivitetin e dridhjeve sizmike në botë, edhe dridhja në Kosovë ka nji epiqendër.

Epiqendra e këtij tërmeti asht në mes lagjjes Çentos dhe Indzhikovos, 9 kilometra nga Shkupi dhe 3 kilometra nga Haraçina.

Fuqia e tërmetit thuhet se ka qenë  5.1 shkallë të Rihterit.

Ndërsa koha e dridhjes asht ajo që lidh edhe dridhjet në Kosovë, 15:10.

 

Tërmet dhe n’Kosovë, dridhet edhe Prishtina!

Diku rreth orës 15:12 minuta asht ndie nji tërmet në Republikën e Kosovës.

Dridhjet të tokës ka pasë edhe në Prishtinë.

“Dridhje të tokës në Kosovë”, shkruen kjo Faqe.

 

skema

 

2-termeti

 

Ndryshe, edhe gjatë orëve të hershme të mëngjesit ka qenë nji tërmet tjetër në Kosovë.

 

Simbas Qendrës Sizmike Europiane, tërmeti ka qenë 4.4 shkallë, në thellësi prej 5 kilometra dhe ka ndodh rreth 7 kilometra në verilindje të Shkupit.