E bujshme: Catalonia mundet me u ba e pamvarun falë Kosovës!

katalonia

Presidenti, Carles Puigdemont, dhe funksionarë të naltë të Catalonia’s kanë përpilue nji letër publike për gadishmëninë e tyne me gjetë nji zgjidhje për daljen nga kriza e randë me Spanjën.

Në anën tjetër, Madridi argumenton me Gjykatën e saj se referendumi asht i jashtëligjshëm dhe heton 700 kryetarët e qyteteve catalonase që lejojnë referendumin e pamvarësisë, parashikue me u mbajtë në 1 Tetor, shkruen mediumi gjerman, “Süddeutsche Zeitung”.

Barcelona zyrtare thekson se referendumi asht në pajtim me të drejtën e vetëvendosjes së kombeve parashikue me kartën e Kombeve të Bashkueme, si dhe jep shembullin e vendimit të Gjykatës Europiane mbi konfliktin e pamvarësisë së Kosovës.

Shperndaje në: