Shkencetaret sivjet hapin fabriken per klonimin ne mase te lopeve, qenve dhe njerezve!

111-658057

Shkencetaret ne Kine planifikojne sivjet me e hape fabriken per klonim ne mase.

Fabrika e klonimit ka me u hape kah fundi i vitit.

Pritet qe kjo fabrike ambicioze dhe futuristike me i prodhue diku 1 milion lope çdo vjet deri ne 2020, raporton britanikja Express.

44-504685

Fabrika mendohet me u vendose ne portin verior te Kines, Tianjin, dhe planifikohet me u klonue qejte e trajnuem policor si dhe kuajt e races per gara.

lopet e klonueme

Por kryesisht fabrika asht mendue per prodhimin e mishit dhe kerkesat e shtueme te popullates kineze per ushqim.

Kjo fabrike asht pjese e planit 21 milion dollaresh e perkrahun nga Boyalife Group ne bashkepunim me kompanine jugkoreane Sooam Biotech Research Foundation.

 

Xu Xiaochun, CEO i Boyalife, tha: “Ne supermarketet e sodit krejt duket mire – gjithçka vizllon dhe asht e uniformueme. Per kafshet, kete s’kemi mujt me e ba ma heret. Por me fabriken tone te klonimit, kjo asht e mundun sot”.

Çashtje etike natyrisht qe po ngriten , por institucioni ma i madh amerikan i certifikimit te produkteve – US’s Food and Drug Administration (FDA)  – thote se “mishi dhe tambli i lopes, derrit dhe dhive te klonueme asht i sigurt njisoj si ai qe e perdorim çdo dite.”

Nuk ka plane tash per tash me prodhue njerez ne kete fabrike, sidomos ne perpjekjet me i evitue smundjet, por Xiaochun thote se kjo ka me u mvare prej njerezve dhe aftesise se tyne me u hape ndaj kesaj ideje.

klon

“Sot per sot, e vetmja menyre me pase femi asht me qene gjys si nana, e gjys si baba. Ndoshta ne te ardhmen ju keni me i pase tri mundesi me zgjedhe ne vend se vetem nji.”

”Ose keni me qene fifty-fifty, ose mundeni me pase gjenetiken 100 perqind te babes ose 100 perqind te nanes. Kjo asht mundesi e zgjedhjes.”

Shperndaje në: