Fatmir Sejdiu thotë se Demarakcionin nuk e përcaktoi Ahtisari

Pakoja e Ahtisaarit nuk parashikon që Kosova me i dhanë mija hektarë tokë Malit të Zi, por kufinin e sheh si çashtje normale ndërmjet dy vendeve.

Kështu deklaron n’intervistën për Zëri ish-presidenti i parë i Kosovës, Fatmir Sejdiu, i cili e konsideron gabim trashanik që fati i kufinit t’i lihet në duer Podgoricës.

Ai shpreh skepticizëm se LDK mundet me dalë si partia e tretë në zgjedhjet e ardhshme

Simbas tij, marrëveshja në mes të Kosovës dhe Malit të Zi për Shenimin e Kufinit nuk ka qenë derivat i Pakos së Ahtisaarit.