Femnat, 20% e të punësuemve në TIK

Ministria e Zhvillimit Ekonomik po mundohet me e luftue pabararzinë gjinore përmes Teknologjisë së Informacionit dhe shënimit të ditës “Fermrat në TIK”. Vetë ministri Blerand Stavileci u bani thirrje femnave që me punue në këtë sektor.

Ndërsa Zv/Ministrja e Zhvillimit Ekonomik, Besa Zogaj-Gashi, shpalosi të gjetunat statistikore të dy viteve të fundit në Kosovë.
Pothuejse situatë e njajtë asht edhe në Bashkimin Europian, ku nga 7 milion të punësuem në sektorin e Teknologjisë Informative, vetëm 30% janë femna.

Shperndaje në: